Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Nations League, η νέα διοργάνωση της UEFA!

Μια πολύ σημαντική απόφαση η οποία αλλάζει τον χάρτη σε σχέση με τις διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων λήφθηκε σήμερα στο Κογκρέσο της UEFA στο Καζακστάν. Ομόφωνα οι 54 Ομοσπονδίες μέλη της UEFA αποφάσισαν τη δημιουργία του "UEFA Nations League"(Πρωτάθλημα Εθνών) το οποίο θα αρχίσει το 2018. Πρόκειται για μια τρίτη διοργάνωση, πέραν των υφιστάμενων (προκριματικά EURO και Προκριματικά Μουντιάλ) με τους αγώνες της να διεξάγονται σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, στις ημερομηνίες οι οποίες σήμερα είναι καθορισμένες για διεθνείς φιλικούς αγώνες.

Η νέα διοργάνωση θα δίνει μια επιπλέον ευκαιρία στις χώρες να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στην τελική φάση των διοργανώσεων της UEFA και θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα προκριματικά του EURO 2020.
Σύμφωνα με το πλάνο της UEFA, οι 54 ομάδες θα χωριστούν βάσει της δυναμικότητας τους σε τέσσερεις κατηγορίες. Η κάθε κατηγορία θα χωριστεί σε 4 ομίλους των τριών ή των τεσσάρων ομάδων. Η πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου θα αγωνίζονται σε final four σε ουδέτερο γήπεδο και η νικήτρια ομάδα της κάθε κατηγορίας θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στην τελική φάση του EURO.

Στην τελική φάση του EURO 2020 θα συμμετάσχουν 24 χώρες. Οι 20 θα προκριθούν μέσω των προκριματικών ομίλων και οι τέσσερεις μέσω του Πρωταθλήματος Εθνών.
Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβιβασμού ή ανόδου από τη μια κατηγορία στην άλλη. Οι αγώνες της νέας διοργάνωσης προγραμματίζονται να γίνουν από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο του 2018 και τα final four το 2019.

Το UEFA Nations League δεν θα αυξήσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων, όπως αυτές είναι καταγεγραμμένες στο διεθνές καλεντάρι, παρά θα περιορίσει τον αριθμό αγώνων χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον (φιλικά).

Εγγραφείτε στο Neobux από το παρακάτω banner και ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΛΕΦΤΑ από το Internet

Διαβάστε τον πλήρη οδηγό στο site:
http://neobux-lefta-online.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου