Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Calcio Storico: Το πιο "άγριο" σπορ του πλανήτη!


Το "Calcio Storico" ή αλλιώς "Calcio Fiorentino" είναι ένα άθλημα που άνθισε στην Ιταλία πριν από 500 χρόνια και το οποίο ξεκίνησε να παίζεται από τους οικονομικά εύπορους μέχρι και τους... Πάπες!
Υπάρχει ακόμη σαν σπορ και πρόκειται για μία μίξη ποδοσφαίρου (εξ ου και το "calcio"), πάλης και αμερικανικού ποδοσφαίρου (δηλαδή ράγκμπι), ενώ πρωτοπαίχτηκε στη Φλωρεντία σε μορφή τουρνουά.

Οι κανόνες θυμίζουν κατά πολύ το αμερικάνικο ποδόσφαιρο με την κάθε ομάδα να προσπαθεί να βάλει γκολ στα αντίπαλα δίχτυα κρατώντας τη μπάλα στα χέρια τους.

27 παίκτες από κάθε ομάδα παίρνουν θέση μάχης με σκοπό να φτάσουν τη μπάλα στα δίχτυα σε έναν αγώνα διάρκειας 50 λεπτών.

Κάθε φορά που μπαίνει γκολ, οι ομάδες αλλάζουν τέρμα ενώ η ονομασία που έχει δοθεί για το γκολ στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι "caccia" στα ιταλικά.

Το σουτ προς το τέρμα πρέπει να είναι δυνατό και αποτελεσματικό διότι αν δεν καταλήξει γκολ, η αντίπαλη ομάδα κερδίζει μισό γκολ στο σκορ.

Οι παίκτες προσπαθούν να εμποδίσουν την επιτιθέμενη ομάδα να φτάσει στο τέρμα με τον τρόπο που βλέπετε ενώ δεν υπάρχει εξοπλισμός όπως στο american football.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...

Εγγραφείτε στο Neobux από το παρακάτω banner και ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΛΕΦΤΑ από το Internet

Διαβάστε τον πλήρη οδηγό στο site:
http://neobux-lefta-online.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου