Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Η τρέλα του Bossaball

Το Bossaball κλείνει σχεδόν μια δεκαετία ζωής και πλέον είναι διαδεδομένο πιο πολύ από ποτέ, αφού η τρέλα για το νέο παιχνίδι έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη.

Πρόκειται για ένα άθλημα το οποίο συνδυάζει το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο και τη γυμναστική και ξεκίνησε ως ιδέα το 2004 από την Ισπανία. Είναι δίχως αμφιβολία ένα παιχνίδι το οποίο έχει πολλούς φίλους σε όλο τον κόσμο, ενώ υπάρχουν γήπεδα και στη χώρα μας.

Που παίζεται: Μπορεί να παιχτεί παντού αρκεί να υπάρχει το κατάλληλο φουσκωτό γήπεδο.

Πως παίζεται: Υπάρχουν δύο ομάδες οι οποίες αποτελούνται με 3-5 παίκτες. Κάθε ομάδα μπορεί να δώσει μέχρι πέντε ή έξι πάσες πριν περάσει την μπάλα στο αντίπαλο γήπεδο. Κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να ακουμπήσει μία φορά την μπάλα με τα χέρια και δύο με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος του.

Τρόποι σκοραρίσματος: Με τα χέρια εάν η μπάλα πέσει εκεί που είναι το τραμπολίνο η ομάδα κερδίζει τρεις πόντους, ενώ εάν πάει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του γηπέδου παίρνει έναν πόντο. Με τα πόδια ή οποιοδήποτε άλλο μέρος τους σώματος εάν η μπάλα σκάσει εκεί που είναι το τραμπολίνο η ομάδα κερδίζει πέντε βαθμούς ή εάν πάει οπουδήποτε αλλού κερδίζει τρεις.

Πως κερδίζεις: Εδώ ισχύουν 100% οι κανονισμοί του βόλεϊ. Για να κερδίσει μια ομάδα πρέπει να πάρει τρία σετ με τα σετ να τελειώνουν στους 25 εάν μια ομάδα έχει προβάδισμα δύο πόντων.

Εγγραφείτε στο Neobux από το παρακάτω banner και ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΛΕΦΤΑ από το Internet

Διαβάστε τον πλήρη οδηγό στο site:
http://neobux-lefta-online.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου